Verslag visweek (29 augustus t/m  2 september 2011) in het Zwarte Woud Zuid-Duitsland.

Vakwerkhuis … Ons Hotel…

Maandagmorgen om 5 uur reden we weg uit Dieren om rond de klok van 10,00 uur aan te komen bij het hotel in Bad Liebenzell. Tassen etc. op de kamer gezet en snel naar het Gemeentehuis om de gereserveerde dagkaarten op te halen. Rond 11,30 uur stonden we al aan de Nagold. We hadden bij het in ontvangst nemen van de vergunningen al te horen gekregen dat i.v.m. het warme weer (30+gr) van vorige week we tussen 13,00 en 17,00 uur niet mogen vissen, water was warmer dan 18 gr.

Kopvoorn…

Al vrij snel werden de eerste vissen gevangen bruine en regenboog forellen, kopvoorns en Dick een dikke vette karper van 54 cm. Van 13,00 tot 16,00 uur de rivier verkent. Na een telefoontje met de rivierkeeper mochten we om 16,00 uur al beginnen.

Karper 54 cm…

We bleken op een verkeerd stuk aan het vissen te zijn, waar ik nog een snoek van ongeveer 80 cm uit zijn dekking verjoeg tijdens het waden. We zijn daarna naar het park van Bad Liebenzell gegaan. Hier hebben we gevist tot 20,30 uur. De vangst was geweldig, barbelen en vlagzalm. Dick een van 59 en 61 cm en Sander een van 45 cm+.

Dick met Barbeel 59 cm…

Dag 2 aan de Nagold was een wat moeizame dag. Wel een mooie regenboog gevangen en Sander een grote bruine aan de wooly bugger.

Grote bruine forel van Sander (Nagold)

Dag 3 ongeveer 85 km zuidelijker gereden naar Schiltach. Rond 10,30 uur kwamen we aan bij het adres voor de vergunningen, maar er was niemand thuis en een briefje op de deur gaf aan dat we tussen 12,00 en 12,30 uur de vergunningen konden ophalen. Naar hotel en wat te eten halen en rond 13,00 uur stonden we al in de Kinzig. Hier hebben we gedurende 2 dagen veel prachtig gekleurde bruine forellen gevangen. Ook vingen we er enkele regenbogen en vlagzalmen.

Kinzig…

De laatste dag was er veel te snel. We zijn nog weer ongeveer 30 km zuidelijker gereden naar Schonach en hebben onder de toeziende koekoeksklokken de Gutach bevist. De bergbeek vroeg een heel andere aanpak, pockets afvissen en diepere pools uitvissen. De regenbogen zorgden voor knallende aanbeten, die een aantal malen voor lijnbreuk zorgden. Laag en in de dekking blijven leverden een aantal mooie vissen op. Sander wist na een spannende achtervolging stroomafwaarts een van de grotere regenbogen even op het droge te brengen voor een foto.

Regenboog gevangen door Sander…

Rond 13,15 uur zijn we weer richting huis gereden. Door vakantie en forensenverkeer en natuurlijk wegwerkzaamheden waren rond 21,00 uur thuis. Naast vissen hebben we ook erg genoten van de prachtige omgeving met ijsvogels, waterspreeuwen en grote gele kwikstaarten.

Een zeer geslaagde week om met veel plezier op terug te kijken, we hadden de luxe om de gehele week als enige twee vliegvissers te mogen vissen.

 

Prachtige bruine forel gevangen door Dick…

Dit alles was mede mogelijk dankzij het boekje Vliegvissen in Duitsland (Hyppo Wanders). Zie de bladzijden 70 / 73 Gutach, 81/83 Kinzig en 112/117 Nagold.

Sander en Dick.

 

[nggallery id=4]

Leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.